top of page

11 dagars samtal i "Eko från Venedig" från hjärtat mitt tack till Er alla.


Tänk att jag under hösten 2023 fick jag det stora nöjet och förtroendet att leda 11 samtalssalonger under HamletScenens uppsättning av "Eko från Venedig" på Kronborgs Slott i Helsingör.

Dramatikern Joan Rang Christensen´s har skapat en helt otrolig föreställning från orginalet "Köpmannen i Venedig" till "Eko från Venedig". Vi fick möta Shakespears orginalkaraktärer som i 400 år har rest runt i Europa; Bassanio, Antonio, Portia och Nerissa har alla tagit den långa vägen från överklassen till underklassen. Endast juden Shylock känner hela föreställningens rätta sammanhang och genom honom upplever vi judeförföljelsen i Europa.


Ja, jag såg alla föreställningarna för jag var ju där varje kväll, och jag måste medge att hela föreställningens upplägg, rekvisita, musik och de 4 skådespelarna var helt otroliga i sina roller. Jag är så imponerad av allt ni skapat tillsammans.


En viktig del i föreställningens upplägg var att tillsammans minnas 80 år sedan flykten över Öresund, oktober 1943, när tillslaget mot den judiska befolkningen under andra världskriget blev ett faktum och alla skulle deporteras till Tyskland. Jag har fått en stor inblick i Syklubbens viktiga arbete med att transportera danska judar till Sverige, om hur vi i Sverige ställde upp och hjälpte våra medmänniskor.


Jag har genom dessa fantastiska deltagare i samtalsalongerna fått lära mig så mycket om både den danska och svenska sidan under andra världskriget och även i nu tid, hur alla är och tänker och delar med sig av sin kunskap. Ett varmt tack till alla som på något sätt varit involverade i denna helt otroliga uppsättning, tack till alla "mina" 22 samtalsdeltagare och det största och varmaste tacket till Gideon för att du rekommenderad mig och Lars för förtroendet att leda samtalen.


Vi byggde broar, vi träffades på riktigt, vi samtalade och jag skulle vilja säga vänskap för all framtid. Ja, jag älskar möten med människor, kunskap berikar och berättelser berör.


Med kärlek från IngridComments


bottom of page