top of page

Byn lever - träffa Christer i Slussfors!


En lördag morgon i somras (2021) knackade jag på hos Christer Bergfors i Slussfors kl 08.45 på morgonen. Det var så vackert väder, solen sken och jag kände mig helt upprymd över denna lilla vackra by som heter Slussfors och ligger i Storumans kommun i Lappland, cirka 65 km sydost om Tärnaby. Christer öppnade dörren, tittade på mig och frågade:

- Var kommer du ifrån?

Jag skrattade och sa att jag kommer från Helsingborg och sen kom jag på att det var tidigt på morgonen och man kanske inte bara knackar på så där!

Men, nu var det gjort och jag fick lov att komma in i huset. Sen mina vänner fick jag höra en berättelse som tog mig ändra tillbaka till Carl von Linne, jag fick rundvandring både i och utanför huset, jag fick höra Christer berätta om Slussfors, om sitt älskade Esso Nostalgi motormotell, om loppisen i ladan och lite till.


För att använda Christer uttryck; "jag är nog lite halvgalen" så säger jag att vi kan bilda klubb med många småföretagare i Sverige för det har vi gemensamt.


Visst skall hela Sverige leva, oavsett var i landet du bor och verkar. Att få träffa Christer, handla i den välfyllda fina butiken och veta att ungdomar flyttat in, att byn lever och att där finns en skola så vill jag avsluta med att skriva; heja Er alla - håll ihop och all lycka till Er alla och Ert vackra fina Slussfors.


Så tacksam att vi stannade till på vår 45 dagar on tour / Sommarturné med Småföretagarnas Riksförbund och fick uppleva denna genuint vackra platsen i vårt sommar Sverige.


Tack och varm kram från Ingrid

Comments


bottom of page