top of page

För alltid - Emerich Roth


27 januari 2023 - Förintelsens minnesdag och i år bidrar jag med följande:

Första gången jag träffade Emerich Roth - överlevare från förintelsen - var på självaste nationaldagen den 6 juni 2015. Sista gången jag träffade Emerich var november 2021 och då lovade jag Emerich att för alltid berätta hans livshistoria vidare.

Det är med största ödmjukhet och tacksamhet jag nu kan dela med mig att arbetet med att ta fram ett utbildningsmaterial som följer min film Emerich - Vägen, Valet och Kärleken nu är i full gång. Det är många pusselbitar som skall läggas rätt i detta viktiga livspussel och samtidigt som jag tittar på min film om Emerich och inser att pusselbitarna finns i filmen så känns det hela så rätt.

Jag har börjat detta arbete tillsammans med en skolklass från Ängelholm och i onsdags (25 januari 2023) var vi och såg Auschwitz utställningen i Malmö; Not long ago. Not far away.

Fina ungdomar som såg, reflekterade och skrev i sina dagböcker.

Du hade älskat att vara på plats Emerich ❤️ du som var så mån och omtänksam med alla ungdomar du mötte. Du lyssnade och du förstod och du kunde hjälpa på så många sätt!

Tack för att våra vägar möttes och tack för förtroendet att få göra filmen om dig. Nu tar jag nästa steg i min bästa Emerich anda jag kan dela med mig av.

Med kärlek från Ingrid

Comentários


bottom of page