top of page

HamletScenens 2 stjärnor 🌟🌟


Det krävs en dedikerad teaterdirektör, läs Lars Romann Engel, HamletScenen Kronborg slott Helsingör, för att lyfta och förstå vårt historie arv som flyttar oss tillbaka 600 år i vår tideräkning.


Se "Hamlets stjärna" som spelas på HamletScenen fram till den 17 mars 2024 med Ken Vedsegaards utomordentliga tolkningar av spännande karaktärer så som Hamlet, Urania, Tycho Brahe för att nämna några. Ken briljerar i denna thriller monolog där jag emellanåt får en känsla att Tycho Brahe lurar runt hörnan (på riktigt) för att han är en del i denna historien och kanske rent av kan han få ett svar på om likheten med den mystiska förgiftningen på Hamlets far var ett "facit" med tanke på Tychos mystiska död.


För att lära oss AV vår historia och inte bara OM är min tolkning att det vi fått lära av Shakespeare och Tycho Brahe, som levde samtidigt i 37 år (1564–1601, är att vi inte lärt oss något. Däremot skapas det kontinuerligt nya historier och upplevelser i vår tidräkning och med kreativa hjärnor som ser, skapar och lyfter dessa kulturarv så färdas historien vidare till kommande generationer.


Så om 600 år framåt i tiden, kommer Lars vara en del av kulturarvet och Ken´s briljanta skådespeleri något att titta tillbaka på för att lära oss AV vår historia och inte bara OM.

Nya stjärnor föds, Tycho Brahe fann Stella Nova på vårt himlavalv år 1572 och nu skriver vi 2024 och HamletScenen har levererat, Lars & Ken Hamlet Scenens 2 stjärnor 🌟🌟.


Teater skall ses live - på scenen - varmt tack till ALLA på HamletScenen - ni är fantastiska!


Ingrid Ohlsson

Teaterbesökare sedan 1977Comments


bottom of page