top of page

Min vän Emerich Roth


I år är det 11 år sedan min dotter kom hem från skolan och med arg röst sa; Mamma - vet du vem Hitler var och vet du vad han gjorde? Jag kommer så väl ihåg att jag tänkte; tänk om jag en dag kan bidra till att minnet lever kvar, att vi alla har en skyldighet att berätta för kommande generationer om en fruktansvärd del i vår historia.


För 5 år sedan träffade jag Emerich Roth för första gången och nu idag, 5 år senare är både min svenska film och skolfilm klar för visning. När det gäller min film som heter; Emerich - Vägen, Valet & Kärleken kommer jag gärna ut runt om i Sverige och berättar om mina möten med Emerich, så mycket jag lärt mig av honom samt visar filmen.


När det gäller skolfilmen så finns den på www.sli.se för nedladdning till samtliga skolor i hela Sverige. Med filmen kommer även ett lärarhandlednings material


Vill du läsa mer om mig och min berättelse om mitt "varför" jag gör detta är du välkommen att kika in på https://www.ingridohlsson.se/emerichCommentaires


bottom of page