top of page

Mitt bidrag till FörintelsekonferensenDen 13 oktober 2021 är det Förintelsekonferens i Malmö med många av världens ledare på plats.


2015 träffade jag Emerich Roth första gången, tack vare mitt medlemsskap i Rotary och tack vare vår dåvarande president Stig Rydell.


Emerich överlevde förintelsen och kom till Sverige den 2 december 1950. Under en vecka i början på december 2015 bjöd jag ner Emerich till Ängelholm. Vi filmade hans föreläsningar som har mynnat ut i filmen; "Emerich - vägen, valet & kärleken".


Nu föreläser jag och visar min film om Emerich Roth. 15 minuter handlar om 2:a världskriget och 35 minuter har vi filmat under den veckan vi fick förmånen att umgås och lyssna på Emerich föreläsningar.


Vill du boka en film & föreläsning; mejla mig på hej@ingridohlsson.se så återkommer jag.


"Det är passiviteten och likgiltigheten som är mänsklighetens värsta fiende", säger Emerich Roth.


Min film om Emerich Roth är mitt bidrag för att alltid komma ihåg och aldrig glömma. "Frid i hjärtat & Fred på jorden" är mitt mantra.


Varför jag gjorde denna filmen? Det hela började 2009 när min då 10 åriga dotter kom hem från skolan och var helt förfärad för att fröken hade berättat om Hitler och 2:a världskriget. Jag kände då så starkt att jag ville bidra till vår historia och att aldrig glömma, så därav min film. #rememberreact #holocaustComments


bottom of page