top of page

Nu kom tårarna...
För 66 månader sedan blev jag invald i Rotary i Ängelholm. När min dåvarande granne Dan kom och sa till mig; Ingrid - dags att följa med till Rotary möte, ja då gjorde jag det. Efter några besök i klubben blev jag invald och det kändes och känns fortfarande helt rätt att få vara en del av en internationell organisation med 1.2 miljoner medlemmar i mer än 32 000 klubbar i 200 länder.


Våren 2015 - när jag blev invald i Rotary, fick jag också förmånen att via vår dåvarande president Stig, komma i kontakt med Emerich Roth (överlevare från Förintelsen). Under närmare 6 år hade en stark önskan om att få göra en skillnad för någon överlevare, att få förmedla deras berättelse: Att överleva Förintelsen. (Det finns en tanke om varför jag velat göra detta och det berättar jag i mina föreläsningar).


Jag träffade Emerich första gången den 6 juni 2015. Under dessa 5 år som nu passerat har jag haft förmånen att träffa honom många gånger, jag är priviligerad som har fått lyssna och lära och kan berätta vidare.


Ja, jag är producent för filmen; Emerich - Vägen, Valet & Kärleken. (Denna film visar jag vid mina föreläsningar) samt att jag i samarbete med Hamark produktion skapat skolfilmen; Emerich Roth - Överlevaren och kampen mot våldet. För mer info kring denna film: https://hamarkfilm.se/film/36e1994ea7 (Det finns även handledare material till våra lärare)


I fredags den 11 september 2020 visade jag skolfilmen för "min" Rotary grupp i Ängelholm. För mig var detta stort, jag har Rotary att tacka för mitt möte med Emerich, jag har Rotary att tacka för mina möten med många underbara människor som stöttat mig i mitt arbete med filmen, både här i Sverige och utlandet.


Mina tårar kom när vår president Jan-Inge och min vän Gideon höll sina tacktal till mig. Jag blev berörd av deras fina ord och jag känner mig tacksam att jag följt mitt hjärta och att jag kan göra en skillnad och visa medmänsklighet.


För mig handlar allt om Frid i hjärtat och Fred på jorden - fyll ditt hjärta med kärlek, både till dig själv och dina medmänniskor. Eller som Emerich brukar säga, det borde finnas en religion på vår planet; Kärlekens religion, tänk så enkelt allt skulle varit då!


Från hjärtat mitt, tack Rotary!

//Ingrid

Tack Magnus Thörnqvist för bilderna, även du en Rotaryvän!

Opmerkingen


bottom of page