top of page

Brännborn Center

Uppdaterat: 15 jan. 2020På uppdrag av Brännborn Fastigheter blev jag inhyrd som projektledare/centrumsamordnare för Brännborn Center. Brännborn företagen etablerades 1974 i Ängelholm av Rune Brännborn, som dessförinnan var verksam och drev sitt företag i Örkelljunga tillsammans med sin hustru Inga Brännborn. Ulla & Åsa Brännborn, döttrar till Inga och Rune är idag i högsta grad verksamma i sin pappas företag tillsammans med sina män, Bo Smetana samt Peter Axelsson.


Etableringen av Brännborn Center har på gått under många år. Det krävdes många markköp för att få till hela ytan som idag innefattar cirka 40 butiker samt 1400 parkeringsplatser. Brännborn Center är etablerat vid Norra Infarten till Ängelholm där vägen till flygplatsen går och där ett stort antal Nordväst skåningar gör dina dagliga inköp. Ingrid var den sammanhållande länken mellan butikerna och Brännborn fastigheter, samt även de 3 andra fastighetsägarna som finns på området, Peter Nidelius, Bo Akerö samt Christer Fåke.
Under de 6 invigningsveckorna som pågick mars/april 2012 agerade Ingrid även som konferencier. Därefter har ett antal event anordnats på området; LRF dagar, Bröllopsmässa, I år kommer tomte från Brännborn center, Barnloppis, Bildagar med bl.a. Koenigsegg, Tobbe trollkarl, invigning av lekplats, inspirationsföreläsning med Tomas Lydahl, julskyltning, galen shopping med HD, bröllopsmässa samt lite till!


Innan jag avslutade mitt uppdrag hos Brännborn center arrangerade jag  ”Brännborn Center stjärnjakt” i samarbete med lokaltidningen; Under mars och april månad 2013 har uttagningen till Brännborn Center stjärnjakt varit i full gång. Talanger från Båstad i norr till Landskrona i söder har deltagit i uttagningen. Stjärnjakten har arrangerats i samarbete med Lokaltidningen, och tack vare bred annonsering i LT tidningarna har man nått talanger från en stor del av Skåne.


Under uttagningarna har Christina Lindberg agerat coach tillsammans med Ingrid Ohlsson och den professionella ljudanläggningen som funnits på plats styrs av två veteraner i branschen, Conny & Martin Trollér.
På finalen i stjärnjakten underhöll vinnarna i Lokaltidningens kör kamp; Franssons frestelser med Marie Fransson som van och trogen ledare – härligt inspirerande underhållning.

Haaron Johansson & Christina Lindberg bjöd på gemensam underhållning med ”sista ljuva åren” – en av Christinas långkörare på Svensktoppen tillsammans med Lasse Stefanz. Därefter underhöll Christina med ett bejublat medley med kända låtar från sin repertoar.

Dagens stora händelse ”final i stjärnjakten” drog fulla hus i gallerian på Brännborn Center. Finalisterna fick dagen till ära håruppsättning och sminkning av Marielle Svensson på Marielles hårdesign och lunch på Delikatesspunkten.


Finalisterna bjöd på bred underhållning till både publik och jurys förtjusning. Vi gratulerar Jenny Winstedt från Ängelholm som till slut stod som vinnare i stjärnjakten. Vinsten, en inspelning av en låt gladde Jenny extra mycket då musiken är hennes allt – Grattis Jenny. Låten som Jenny fick spela in är special skriven av Billy Heil och är en hyllning till Rune Brännborn; ”Hold on to Your Dream”. Ni kan lyssna på låten här nedanför. De övriga finalisterna fick presentkort i butik er på Brännborn Center, blommor från blomsterlandet samt diplom. Juryn bestod av Beatrice Rellman från Lokaltidningen, Nöjesproducent Billy Heil, Ulrika Hedin från Falsterbo Horse show samt ordförande Christina Lindberg.Comments


bottom of page