top of page

Handelsföreningen blev Cityföreningen


Handelsföreningen i Ängelholm som så småningom blev cityföreningen; - ja, det var vi som la grunden för alla event som pågick när handel var öppen. Folk reste lång väg för att handla i Ängelholm. Vi hade en handelsgata med drivna butiksinnehavare som drev butiker som inte fanns på andra ställen i Skåne. Så det var tacksamt att skapa dessa olika event och hela tiden komme med nya idéer för att utveckla stadskärnan.

Jag minns så väl en gång när vi skulle ha en panda som gick runt i Ängelholm och skulle bjuda på godis. Han som skulle vara pandan blev sjuk – och där stod vi med en panda dräkt. Ja, hur svårt får det vara – jag tog på mig panda dräkten och gick ut på staden. Efter några timmar behövde jag sätta mig ner och vila, jag gick in i gallerian vid Graffiti Café och slog mig ner på en bänk (det var ju ändå ingen som kände igen mig, tänkte jag)


Där satt två par vid ett annat bord och fikade, jag hörde deras konversation;

Kolla, där sitter en panda! (så skrattade dom lite)Vem i hela världen vill vara utklädd till en panda?Ja, det är nog hon, Ingrid Jertshagen – hon verkar ju inte va rädd för någonting!
Comments


bottom of page