top of page

Mr Glass - Ebba & Lillton = #lovelocalahlmFår jag presentera världens bästa Calle - "Mr Glass" på Engelholmsglass. Första gången jag träffade Calle var 1993 - det tar lång tid att skaffa gamla vänner! Det var då jag flyttade till Ängelholm och tog över driften på hotell och restaurang Paletten.

Engelholmsglass drivs sedan 1977 som ett familjeföretag. Glasstillverkningen i Ängelholm startade redan 1937.


I samma veva som jag flyttade till Ängelholm lärde jag känna Yvonne & Anna på hotell Lillton - och dom finns kvar där än i dag. Vi var alla engagerade i hotellgruppen och tillsammans med de andra aktörerna byggde vi världens största säng. Yvonne och jag har en STOR gemensam sak, vi älskar; lakritsglassen hos Calle.


I filmen kan du se en tavla från fina Ebba-Kristina - konstnär från Ängelholm. Denna tavla föreställer vackra Klitterhus i Ängelholm och ja, en av figurerna är Calle! Och vet du, denna tavla finns även som pussel - Ängelholmspussel.


Ängelholm har en speciell plats i mitt hjärta, så många event jag och mina fina vänner i Ängelholm skapat och där faktiskt Engelholmsglass alltid varit en viktig ingrediens!


Comments


bottom of page