top of page

Ophelia - "We know what we are.....


...but not what we may be."

Det är med största ödmjukhet jag "bjuder" in till HamletScenens uppsättning av "Eko från Venedig". Jag har fått den stora äran att vara samtalsledare efter varje föreställning där vi har bjudit in en dansk och en svensk spännande person att dela med sig av sin erfarenhet inom sin specifika livserfarenhet.

Så vad kan vi lära oss av detta? Precis som Ophelias ord "Vi vet vem vi är, men inte vad vi kan vara" så är samtalssalongerna ett alldeles utmärkt sätt att lära av varandra. HamletScenens CEO/konstnärliga ledare Lars Romann Engel´s tankar kring samtalssalongerna var och är just att bygga broar mellan Danmark & Sverige, att lära oss av vår historia genom Shakespears "Köpmannen från Venedig" i en moderna tappning av dramatikern Joan Rang Christensen, där föreställningens namn verkligen påminner oss om dåtiden, nuet och framtiden; "Eko från Venedig".

Läs mer på https://hamletscenen.dk/ och fånga tillfället att förstå en del av vår viktiga historia med 80 år sedan "flykten över Öresund och ankomst Svenska sidan" i kombination med 400 års judeförföljelse fram till dags datum och den verklighet vi lever i just nu?


Jag citerar Kofi Annan (FN´s f.d. Generalsekreterare 1997-2006) "Vi må ha olika religioner, olika språk, olika hudfärg. Men vi hör allihop till samma människosläkte".


Så enkelt och tydligen så svårt!


Ta hand om dig och hoppas vi ses på HamletScenen❤️

Varm kram från Ingrid

Comentários


bottom of page