top of page

Artistförmedlare i Malmö



Den 5 februari 1985 började jag som artistförmedlare i Malmö. Ni som har kikat runt på min hemsida ser att jag under fliken 1974 – 1984 skrivit Melodifestivalen – Svensktoppen. Förstår ni hur lycklig jag var för detta jobbet! Jag skall alltså jobba med Sveriges alla dansband, Dj, nöjesarrangörer i Södra Sverige och dom är många. Både arrangörer som bokar musik och antal band som spelar. Detta var himmelriket så kul. Jag har alltså fått vara med om en ”era” i Sveriges kulturutbud med Sveriges alla dansband. Vi förmedlade musik i massor, vi gjorde turnéer till banden, vi såg till att våra nöjesarrangörer hade det bästa hela tiden, vi arrangerade musikforum för att nya band skulle kunna visa upp sig.


Vi hade vissa arrangörer som körde ”livemusik” 5 dagar i veckan – detta var stort och jag satt som spindel i nätet och jag älskade detta. Min absolut ”smala lycka” i det hela var när min kollega Gurli blev sjuk (hon hade varit utomlands och kom hem med Salmonella) och kunde inte jobba. Så nu var det bara till att hugga i – till att börja med kommer jag ihåg att jag tänkte hur skall jag fixa allt detta, men med stark vilja och ”jäkla anamma” så kan vi mycket mer än vi tror.


Jag kommer ihåg när jag jobbat här i 2 år då kom en av mina största kunder och ville prata med min chef, Bengt Frostmo. Min arrangör kunde inte nog beskriva hur bra jag skötte alla hans dansställe, att jag alltid fanns tillgänglig och att jag hade en ”fingertopskänsla” för jobbet. Det som tar vissa ett helt liv att lära har Ingrid lärt sig på 2 år, sa han. Såklart att detta gjorde intryck, det är fantastiskt att få feedback att hylla varandra och att hjälpa varandra. Jag stannade som artistförmedlare i 6 år. Jag har varit med om så många fantastiska möten med alla i Sveriges artistelit under 1980 talet. Ett av de starkaste minnena är såklart Lasse Stefanz och Christina Lindbergs placering på Svensktoppen.


Dom steg in på listan med låten ”De sista ljuva åren” den 5 februari 1989 och stannade där i 65 omgångar fram till den 23 september 1990, vilket var rekord då. (Den 22 november 2002, i samband med att Svensktoppen firade 40 årskalas i Berwaldhallen i Stockholm, utsågs den låten till ”Tidernas svensktoppslåt” Rekordet slogs av Sven-Ingvars med låten ”Två mörka ögon” – ni vet dom som fick göra ”cowers” på sig själva när dom var nominerade för en Grammy. Men, det är en annan historia).


PS: Detta är mitt bästa skriftliga intyg jag någonsin har fått – tack Bengt – en ikon i nöjesbranschen som gav mig chansen att förvalta det han hade byggt upp DS

コメント


bottom of page