top of page

Välkommen till Ingrids blogg!

Hej från mig och hoppas allt är bra med dig!

Till mina senaste följare säger jag varmt välkommen till min blogg och till Er alla som följt mig sedan starten säger jag också varmt välkommen. Ni är precis lika viktiga allihop och ni som känner mig väl vet att det inte är något jag säger/skriver utan det är så jag känner, alla människors lika värde!


Jag skall berätta en sak som hände mig häromdagen: Jag hade ett möte på Kronborgs slott i Helsingör och fick frågan om jag kunde berätta lite om mig själv och vad jag gjort i livet så här långt. Jag funderade en kort sekund och sedan sa jag;


Sista gången jag träffade Emerich Roth (min äldsta vän och överlevare från Förintelsen) lovade jag honom att jag för alltid skall berätta hans livshistoria vidare. Då svarade mannen jag träffade följande:


Det var precis samma med Shakespeare, när han låg för döden bad han: berätta min livshistoria vidare.


Jag blev helt berörd av vårt samtal som fortsatte i precis den goda fina tonen den började. Jag blev också helt tagen av att det jag jobbat med under hela våren, med "min" klass på Rönnegymnasiet i Ängelholm, Ängelholm Rotary klubb och mitt projekt Vägen, Valet och Kärleken ligger så i linje med vårt fina samtal. Fortsättning lär följa....


Vem är Ingrid Ohlsson?

Jag har i hela mitt liv försökt att följa mitt hjärta i allt jag gör. Ibland (för det mesta) har det gått alldeles lysande och ibland har jag fått ändra kurs. Är du nyfiken på att veta mer så ber jag dig att läsa på min hemsida (www.ingridohlsson.se) där det står en hel del. I annat fall så följ min blogg - den du är på just nu.


Sommaren 2023 kommer jag att förpacka mitt viktiga material från både min film om Emerich, allt jag lärt mig från klassen som vi har haft förmånen att träffa under våren och min livserfarenhet så här långt. Det är en spännande resa och jag kommer att berätta mer här på bloggen efterhand som allt sker - eller kan jag skriva att saker sker när det skall ske och den är ju både utmanande och spännande att tänka.


Vägen Valet Kärleken - Kunskap berikar & Berättelser berör

Varsågod här får du rubriken på hela projektet och det jag både pratat med klassen om samt på mina föreläsningar. Din livsväg, dina val och kärleken till dig själv är de verktyg (min personliga åsikt) vi behöver för att ta oss framåt. Eller så kan jag skriva "självsnäll" konsten att vara snäll mot dig själv, så enkelt och ändå så svårt ibland. Det är därför jag behövs, för att påminna oss alla om vikten av ovanstående.

Vad händer nu och varför skall just du följa Ingrid?

Av hela mitt hjärta önskar och vill jag att mina blogg inlägg, föreläsningar, konferencier och moderator uppdrag skall förmedla en "go Ingrid känsla". I mina föreläsningar pratar jag om att följa min väg, göra mina val och kärleken till mig själv som mina viktigaste verktyg i livet. Och det speglas så klart i mina blogg inlägg så följ mig gärna på min fortsatta väg för goda livsval, inspiration och konsten att vara "självsnäll".


Varm kram från Ingrid

Comentários


bottom of page