top of page

Fina Rotary recensioner ❤️

Från hjärtat mitt varmt tack till Helsingborg Sofiero Rotaryklubb som jag gästade den 16 mars 2022. Jag var inbjuden av Gideon Beil att föreläsa och visa min skolfilm "Emerich Roth - överlevaren och kampen mot våldet" (17 min) som jag producerat i samarbete med Hamark film. Till dig/Er som är intresserade av skolfilmen till just Er skola går det bra att kontakta https://hamarkfilm.se/


Till min stora glädje fick jag läsa recensionerna skrivna av Karin Tettzell i nyhetsbrevet som gick ut efter Rotary mötet:


Dagens program:

President Kerstin Hassner hälsade välkommen till dagens föredragshållare och lämnade ordet till Ingrid Ohlsson, Medlem i Rotary Ängelholm sedan 2015, filmproducent och föreläsare. Dagens föredrag och film tillägnades ”Emerich Roth - Överlevaren”.

Denna föreläsning skulle vi haft den 28 januari i samband med att minnesmärket över Raoul Wallenberg - ”Humanisten” vid SeaU avtäcktes 27 januari men blev inställd pga restriktionerna.

Ingrid har enligt henne själv en bred och brokig arbetslivserfarenhet och jobbat med många olika projekt.

Genom sitt medlemskap i Rotary kom hon i kontakt med Emerich Roth, en av de få kvarvarande som överlevt förintelsens koncentrationsläger under andra världskriget.

Ingrid och Emerich påbörjade ett samarbete som blev en djup personlig vänskap som varade ända till Emerich bortgång.

Ingrid tog oss med på en helt fantastisk resa från hennes första möte med Emerich Roth, genom arbetet och samarbetet som resulterat i en långfilm med namnet,


Emerich- vägen, valet och kärleken


Filmen är omklippt till att förutom originalfilmen på 1timma,15 minuter finnas i två kortare filmer som är skolfilmer där vi avslutningsvis fick se en 17 minuter lång film som är framtagen för att visas för elever i grundskolan.

Vi satt alla helt förstummade och återigen påminda om den grymhet som människor kan utföra mot varandra men även den starka kärlek som kan få människor att överleva och göra skillnad.


Vi som närvarade var alla djupt tagna och överens om att detta var ett helt fantastiskt föredrag av Ingrid Ohlsson och hade önskat att vi denna onsdag varit många fler deltagare från Sofiero Rotary.


Det är helt omöjligt att återberätta filmen och Ingrids föredrag, får ni som inte var närvarande möjlighet att lyssna och se filmen vid annat tillfälle - Gör det !


Efter avslutat föredrag och film tackade President Kerstin Hassner Ingrid Ohlsson för ett mycket intressant föredrag och överräckte vår vackra korrespondenskort som tack.


Ingrid tackade och avslutade med att överräcka en vacker blombukett till vår egen medlem Gideon som tack för hans engagemang och arbete med att få minnesmärket Humanisten till Helsingborg utanför SeaU som hedrar Raoul Wallenbergs framgångsrika insatser under andra världskriget samt även det bollplank och kunskapsbank Gideon varit för Ingrid under hennes projekt.

Vi gav dessa två en stor, varm applåd.


Tack Helsingborg Sofiero Rotaryklubb, tack till President Kerstin Hassner, Karin Tettzell och Gideon Beil - Rotary när det är som bäst ❤️ kram från Ingrid


Comentarios


bottom of page